Tuzla escort Kurtköy escort Suadiye escort Erenköy escort Acıbadem escort Bostancı

bodrum eskort bornova escort bayraklı escort balcova escort buca escort lara escort
betpas mariobet 1xbet
bakırköy eskort

Genç girişimci Serhat Sapcı: 'Kişisel verileriniz güvende değil' - O HaberO Haber

29 Eylül 2023 - 09:50

Genç girişimci Serhat Sapcı: ‘Kişisel verileriniz güvende değil’

Mobil telefonlar için uygulama geliştiren genç girişimci Serhat Sapcı, kişisel verilerin ele geçirilmesi konusunda telefon kullanıcılarını uyardı. Günümüzde kişisel verilerin ele geçirilmesinin çok kolay olduğunu söyleyen Sapcı,

Genç girişimci Serhat Sapcı: ‘Kişisel verileriniz güvende değil’
Son Güncelleme :

20 Ekim 2020 - 8:17

Cep telefonlarına gelen bilinmeyen numaraları açmak istemeyenlerin indirdiği uygulamalardan olan GBT numara sorgulama, Kişisel Verileri Koruma Kanunu nedeniyle sanal marketlerden kaldırıldı. Servet Sapcı ve Kerem Bekman ile birlikte bu uygulamayı geliştiren genç girişimci Serhat Sapcı, her yaştan telefon kullanıcılarına telefon uygulamalarıyla ilgili önemli tüyolar verdi. Mobil oyun sektöründe yoluna devam eden Sapcı, GBT numara sorgulama uygulaması ile edindiği tecrübeleri paylaştı. Uygulamanın farklı platformlarda on milyonlarca kişi tarafından indirildiğini söyleyen Sapcı, “Eskiden bulunan 118’li hatlarda bilmediğimiz numaraları sorgulayıp kim olduğunu öğrenebiliyorduk. Bu sistemin daha detaylı halini uygulamaya taşıyıp bu programı geliştirdik. Algoritmamız sayesinde merak ettiğiniz numarayı yazdığınızda kaç çeşit farklı kayıt varsa hepsini adetleriyle beraber liste şeklinde görebiliyoruz. Bu uygulama ile devletin birçok suçluya ulaşmasına da yardımcı olduk” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.